Top 200 steden  |  

Blue Moon

blue-moon
Nu gesloten
Open op Woensdag

Blue Moon

  • Hoogstraat 8
    4702 ZT Roosendaal
    Noord-Brabant
  • 0165 565 754

Sleutelwoorden

(Tot nu toe geen beoordelingen)

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
10:00 18:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
10:00 18:00
Zaterdag
10:00 18:00
Zondag
Gesloten

Beschrijving van Blue Moon

Aan de Hoogstraat in Roosendaal vind je er nog één: een cd/lp-speciaalzaak zoals die er tegenwoordig steeds minder zijn door de concurrentie van internet. Eigenaar van Blue Moon Peter van Loon runt zijn winkel met liefde en kennis, al bijna twintig jaar. Het is een plek waar de muziekliefhebber zich thuis voelt.

Opening Blue Moon
“Toen begin jaren ‘90 mijn baan op het spel stond, was er maar één alternatief: in een muziekwinkel werken. Een vriend vroeg mij waarom ik niet een eigen zaak begon. Na enig denkwerk heb ik dat gedaan.” Sinds 1994 is de zaak open, over drie maanden alweer twintig jaar.

Bij de opening in ‘94 waren er in Roosendaal ongeveer 7 andere cd-zaken, nu is Peter nog de enige. Internet is de huidige concurrent van de speciaalzaak. “Het is nooit een vetpot geweest. Maar vroeger ging het wel beter, ik was de enige aanbieder van alternatieve muziek. Nu moet ik het vooral van vaste klanten hebben, die weten me dan ook altijd wel te vinden.”

Hoewel er uren gespeculeerd kan worden over de ondergang - of juist het behoud - van de speciaalzaak, richten we ons nu nog maar op de gelukkige tijden dat ze er nog zijn. “Mijn zaak is niet alleen een verkooppunt, het is ook een ontmoetingsplek. Mensen komen hier om een praatje te maken en kennis uit te wisselen. Ik zowel naar de klant als andersom.” Voor de vaste gasten van Blue Moon staat dan ook een kop koffie klaar, kennis over muziek, een groot aanbod aan cd’s en lp’s en leuk praatje met Peter.

Voor deze firma is tot op heden geen beoordeling. Vertel ons over uw ervaringen met dit bedrijf!


Plaats van Blue Moon