Top 200 steden  |  

Diamond-Rookkanalen

diamond-rookkanalen

Diamond-Rookkanalen

(Tot nu toe geen beoordelingen)

Beschrijving van Diamond-Rookkanalen

Diamondrookkanalen is een onderdeel van QkachelS

Diamondrookkanalen diverse merken rookkanalen ook wel kachelpijpen genoemd. De enkelwandige pijpen worden meestal kachelpijpen genoemd. Wij leveren de meest verkochte kachelpijp terwereld, de 2 mm dikke carbon steel kachelpijp, ook leveren wij enkelwandige EW RVS kachelpijp. Beide bovenstaande kachelpijpen hebben certificaten welke voldoen aan de norm EN1856-2.
Verder leveren wij ook nog 0,6 mm stalen kachelpijp welke veel voor buiten wordt gebruikt; Tuinhuisjes, veranda`s overkappingen en dergelijke. U kunt natuurlijk ook voor blauw gegloeid kiezen als dit voor uw situatie toepasbaar is.
Als laatste enkelwandige hebben wij flex, enkelwandige EW flexibele rookkanalen worden toegepast in bestaande rookkanalen welke lek of te groot voor de nieuwe kachel. Meestal zijn dit stenen schoorstenen.

Diamondrookkanalen levert 3 merken dubbelwandige Rookkanalen of soms ook wel dubbelwandige kachelpijpen of schoorsteen genoemd.
De Diamond serie die bestaat uit het standaard Diamond Twist Lock en de Diamond Basic, het QS Budget Rookkanalen en Platina rookkanaal en het aloude bekende Nederlandse rookkanaal Holetherm.

Het Diamond Twist Lock Rookkanaal is een fantastisch rookkanaal. Zeer stabiel makkelijk op te bouwen en heeft een hoog afwerkingsniveau.
Het Diamond Basic model mist het befaamde Twistlock systeem maar is wel het goedkoopste rookkanaal dat u op dit moment kunt vinden. Natuurlijk voldoen alle 2 de rookkanalen aan alle door de wet gestelde eisen. Het Diamond rookkanaal is door het Duitse TUV getest en gecertificeerd. Misschien leuk om te weten is dat dit rookkanaal als enige is getest op 700 graden waar andere rookkanalen op 600 graden zijn getest of zoals veelal gebeurd door het extrapoleren van de oude T-450 gegevens.
Het Platina Rookkanaal is een dubbelwandige pijp welke met een 50mm dikke ceramische wol is gevuld. Hiermee voldoet het Rookkanaal aan de G10 norm en hoeft dus als een van de weinige niet omkokerd te worden.
Wat betekent de "G10" norm eigenlijk: de "G" staat ervoor dat het dubbelwandig Rookkanaal schoorsteenbrand bestendig is en hier ook op getest is. De cijfers achter de G staan voor het minimale aantal millimeters dat het rookkanaal vanaf brandbare materialen verwijderd moet zijn. De afstand tot brandbare materialen is 1 cm (G10).
Het QS Budget Rookkanaal is een fantastisch rookkanaal en voldoet natuurlijk aan de laatste voorschriften zoals T-600 Norm-nummer pn-ne 1856-1 en 1856-2
Note: De inspectie heeft een controle uitgevoerd bij de importeur van dit rookkanaal en alles goed bevonden. In tegenstelling wat Isoduct (Stoutenburg) zegt is dit Rookkanaal dus wel degelijk geschikt voor plaatsing zonder omkokering.

Holeterm is een dubbelwandig rookkanaal dat reeds zeer lang naams bekendheid heeft in Nederland. holeterm heeft een vulling van ceramische wol die er voor zorgt dat het rookkanaal een G75 norm heeft. De afstand tot brandbare materialen zoals hout moet dan ook minimaal 75 mm zijn.

Echter iedere situatie is anders en het kan heel goed zo zijn dat het Diamond rookkanaal, QS-budget rookkanaal of Holetherm rookkanaal in uw situatie net zo goed is als een Diamond Platina rookkanaal.
Meer informatie vindt u onder :

Voor deze firma is tot op heden geen beoordeling. Vertel ons over uw ervaringen met dit bedrijf!

Soortgelijke aanbieders in de omgeving


Plaats van Diamond-Rookkanalen