Top 200 steden  |  

Het Pannenkoekschip Helmond - Pannenkoekenhuis-pannenkoekenboot

het-pannenkoekschip-helmond---pannenkoekenhuis-pannenkoekenboot
Nu gesloten
Opent in 11 uur

Het Pannenkoekschip Helmond - Pannenkoekenhuis-pannenkoekenboot

(Tot nu toe geen beoordelingen)

Openingstijden

Maandag
16:00 21:00
Dinsdag
16:00 21:00
Woensdag
16:00 21:00
Donderdag
16:00 21:00
Vrijdag
16:00 21:00
Zaterdag
16:00 21:00
Zondag
16:00 21:00

Beschrijving van Het Pannenkoekschip Helmond - Pannenkoekenhuis-pannenkoekenboot

HET RESTAURANT
In het Pannenkoekschip Helmond is ruimte voor 130 gasten. Door een flexibele tafelindeling kunnen wij, ieder gezelschap, van klein tot groot, een gezellige plek bieden. Kinderfeestjes, vergaderingen, lunches, presentaties, bedrijfs bijeenkomsten, personeelsfeesten zijn bespreekbaar. Wij zijn druk bezig met het ontwikkelen van passende arrangementen.

Het schip is voorzien van een traplift, daardoor zijn we volledig toegankelijk voor mindervalide.

EEN STUKJE OVER DE WILMAR
Het schip waar het restaurant zich op bevind
De Wilmar is in 1928 gebouwd bij de scheepswerf Ruijtenberg in Raamsdonkveer als sleepkempenaar. De eerste eigenaar van het schip was de heer A. van der Linden en tot 1958 is het schip eigendom geweest van de familie van der Linden. In die tijd heette het schip niet Wilmar, maar Risico. In de jaren na 1958 heeft Wilmar diverse eigenaren en namen gehad en rond 1973 is het van een sleepschip omgebouwd naar een motorschip. Dit is in Zwolle gebeurt, bij scheepswerf Boterman. In datzelfde jaar is in Maasbracht ook de stuurhut aangebracht.

In 1984 heeft de heer W. Schipperen het schip, samen met zijn vrouw Mien, over genomen van de heer A.H.J. Vissers uit Oosterhout. Voor die tijd voer Schipperen al 9 jaar op Wilmar als zetschipper. Een zetschipper is een schipper die vaart voor rekening van de eigenaar van het schip. In die tijd heette het schip nog de Anjo, maar toen Schipperen het schip overnam, heeft hij de naam veranderd en is het vernoemd naar zijn twee zonen WILliam en MARtijn.

De Wilmar heeft kent dus een lange geschiedenis en in principe is het schip door twee fases gegaan en bevindt het zich nu in de derde fase. Zo is het schip in 1928 dus gebouwd als sleepschip, is het in 1973 omgebouwd naar een motorschip en functioneert het sinds november 2016 als pannenkoekschip in Helmond!
Meer informatie vindt u onder :

Voor deze firma is tot op heden geen beoordeling. Vertel ons over uw ervaringen met dit bedrijf!


Plaats van Het Pannenkoekschip Helmond - Pannenkoekenhuis-pannenkoekenboot