Top 200 steden  |  

Beschrijving van Erfgoed Zeeland

Erfgoed Zeeland is het aanspreekpunt en kenniscentrum voor het Zeeuwse erfgoed. Wij informeren, adviseren en ondersteunen erfgoedbeheerders, erfgoedprofessionals, erfgoedvrijwilligers, monumenteigenaren, onderwijsgevenden, overheidsmedewerkers en iedereen die zich inzet voor het erfgoed. Zo dragen we samen zorg voor het rijke en diverse erfgoed van Zeeland.

Wij beperken ons niet tot één erfgoeddiscipline. Dat onderscheidt ons van andere organisaties en daarin ligt onze grote kracht. We benaderen het erfgoed integraal. Archeologie, cultuurhistorie, erfgoededucatie, monumenten, musea, streektaal en volkscultuur versterken elkaar. Beschermen, benutten en beleven van erfgoed: dat is wat ons motiveert en inspireert!

Erfgoed Zeeland beheert het Zeeuws Archeologisch Depot en voert alle wettelijke taken uit die met het depotbeheer verband houden. Provincie en de gemeenten kunnen bij ons terecht met vragen over ontwikkeling van archeologisch beleid, procesbegeleiding bij archeologisch onderzoek en de uitvoering van wettelijke taken op het gebied van archeologische monumentenzorg. We zijn gecertificeerd voor de protocollen Programma van Eisen, Bureauonderzoek, IVO-O, Opgraven en Depotbeheer. We voeren de archeologische werkzaamheden die onder deze protocollen vallen uit conform de Beoordelingsrichtlijn SIKB 4000.

De Monumentenwacht van Erfgoed Zeeland helpt eigenaren en beheerders met het in stand houden van monumenten en cultuurhistorische bouwwerken. We voeren bouwkundige inspecties uit en geven onafhankelijk onderhoudsadviezen op basis van landelijke standaarden. We voeren Quick Scans uit, nulmetingen, aankoop- en verkoopinspecties, begeleiden restauraties en renovaties en we geven advies en tips op het gebied van vergunningen, subsidies en verduurzaming. Voor het verduurzamen van monumenten stellen wij monumentenpaspoorten op. De Monumentenwacht is aangesloten bij de Vereniging Provinciale Monumentenwachten Nederland (VPMN).
Jaar van oprichting
Opgericht 2001
Lidmaatschappen
Vereniging van Provinciale Monumentenwachten in Nederland, Hobéon - BRL SIKB 4000

Voor deze firma is tot op heden geen beoordeling. Vertel ons over uw ervaringen met dit bedrijf!

Soortgelijke aanbieders in de omgeving