Top 200 steden  |  

Notariaat Ter Apel

Neem vandaag contact op
Notariaat Ter Apel - Ter Apel
Nu geopend
Sluit in 8 uur

Notariaat Ter Apel

Sleutelwoorden

bedrijven particulieren agrarische praktijk boedelbehandeling erfpachtuitgifte onroerend goed overdracht overlijdensakte rechtszekerheid ondernemer alleen op afspraak aandelenoverdracht huwelijksvoorwaarden hypotheekakte partnerschapsvoorwaarden schenking testament mediation / scheidingsbemiddeling registergoedpraktijk ondernemingsrecht (rechtspersonen) onroerendgoedrecht personen- en familierecht estate planning (nalatenschap) familiepraktijk / familierecht ondernemingspraktijk / ondernemingsrecht onroerendgoedpraktijk / onroerendgoedrecht bedrijfsopvolging / bedrijfsovername besloten vennootschap naamloze vennootschap samenlevingsovereenkomst / -contract appartementsrechten / splitsingsakte gezag en voogdij stichtingen en verenigingen onafhankelijke notaris echtscheiding / convenant erfrechtakte (verdeling erfenis) koopakte notarissen Mehr zeigen
(Tot nu toe geen beoordelingen)

Openingstijden

Maandag
08:30 17:00
Dinsdag
08:30 17:00
Woensdag
08:30 17:00
Donderdag
08:30 17:00
Vrijdag
08:30 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Beschrijving van Notariaat Ter Apel

Om in Nederland tot notaris te kunnen worden benoemd moet men aan bepaalde in de wet omschreven eisen voldoen. De belangrijkste eisen zijn:

dat de betrokkene Nederlander is;
dat hij (of zij) de bij de wet voorgeschreven notariële examens met goed gevolg heeft afgelegd;
dat de betrokkene daarna tenminste zes jaar als kandidaat-notaris praktijk heeft opgedaan op één of meer notariskantoren;
dat de kandidaat-notaris met goed gevolg de examens van de Notariële Beroepsopleiding heeft afgelegd en
in het bezit is van een ondernemingsplan dat aan de daarvoor gestelde eisen voldoet.
Na zijn benoeming door de Koningin moet de notaris een drieledige eed afleggen, waarvan voor het publiek de beroepseed het belangrijkste onderdeel is. Daarin zweert (belooft) de notaris dat hij:

de door hem aanvaarde taak eerlijk, nauwgezet en onpartijdig zal uitvoeren;
zich zal gedragen naar de wetten, reglementen en de verordeningen die op het notarisambt betrekking hebben;
geheimhouding zal betrachten ten aanzien van alles waarvan hij door zijn ambt kennis neemt.
Door het afleggen van de eed is de notaris niet alleen bevoegd, maar (behoudens enkele uitzonderingen) ook verplicht zijn diensten aan het publiek te verlenen.

Taak.
De wet omschrijft de taak van de notaris als volgt: notarissen zijn ambtenaren, die - met uitsluiting van anderen - bevoegd zijn notariële akten op te maken, daarvan de dagtekening te verzekeren, de akten te bewaren en daarvan afschriften en uittreksels af te geven.

Bij opvolging van een notaris zal tot dat de opvolgend notaris is benoemd het ambt van de defungerend notaris moeten worden waargenomen: de zogenaamde vacaturewaarneming. De kamer van toezicht wijst deze waarnemer ambtshalve aan. Deze waarneming kan worden gedaan door een kandidaat-notaris die voldoet aan de eisen om benoemd te worden tot notaris (zie hiervoor onder aanstelling).

Voor deze firma is tot op heden geen beoordeling. Vertel ons over uw ervaringen met dit bedrijf!

Soortgelijke aanbieders in de omgeving

Barnflair Oost 71, 9561 PD Ter Apel

Plaats van Notariaat Ter Apel