Top 200 steden  |  

goudgewas

Neem vandaag contact op
goudgewas - Roodeschool
Nu geopend
Sluit in 4 uur

goudgewas

Sleutelwoorden

kruiden soep streekproducten groenteteler begane grond recepten andijvie paprika uien boerderijwinkel fruit groenten boerenmarkten
(Tot nu toe geen beoordelingen)

Openingstijden

Maandag
09:00 17:30
Dinsdag
09:00 17:30
Woensdag
09:00 17:30
Donderdag
09:00 17:30
Vrijdag
09:00 17:30
Zaterdag
09:00 17:30
Zondag
Gesloten

Beschrijving van goudgewas

Verkoop van(veelal zelf gekweekte) groente en fruit en vele streek producten uit de provincie.
Ook zuivel en brood is aanwezig

Henk Landwehr werd op 19 juni 1955 geboren in Roodeschool. Later verhuisde het gezin Landwehr naar Uithuizermeeden. Vader Landwehr werkte daar als boerenarbeider en had een grote moestuin aan de Tuinbouwweg. In de moestuin bleek al gauw dat kleine Henk groene vingers had. Hij genoot van het tuinieren en hielp zijn vader maar wat graag.

Later begon Henk op kleine schaal groente te verkopen vanuit zijn eigen huis in Roodeschool. Door de prijs en de kwaliteit van zijn groente wisten steeds meer mensen hem te vinden. De tuin bij het huis was al snel te klein. Henk kreeg de mogelijkheid om een stuk tuinbouwgrond te huren en greep deze met beide handen aan. Nu kon hij beginnen aan het echte werk: rode en witte kool lagen voor één gulden te koop op een houten tafel.

De toeloop groeide en de tafel maakte plaats voor twee boerenkarren en Henk verhuisde met zijn gezin naar een boerderij in de buurt. Maar dit succes had ook een keerzijde. De gemeente vond de grote toeloop gevaarlijk vanwege alle geparkeerde auto’s. Henk kocht daarom de Hooilandseweg 72 vanwege de grote schuur. Het woonhuis werd later aan een zoon verkocht en in de schuur kwam een permanente boerderijwinkel. De inrichting is overzichtelijk en eenvoudig. Er is ruime keuze aan groente, fruit en diverse streekproducten.

Het landwerk wordt gedaan door Henks kinderen, nog net als vroeger. Ook zorgen zij ervoor dat de groente klaargemaakt wordt voor de verkoop. Daarnaast werkt de vrouw van Henk (Sylvia) op de boerderij. Ze verzorgt fruitmanden, streekmanden en alle overig inpakwerk.

Na een tijd kwam Rolf er bij als medewerker op het land.

Ook Nienke is het team komen versterken, zowel in de winkel als op het land.

Benieuwd? We zien u graag in onze boerderijwinkel!
Betaalmogelijkheden
Cash, Maestro
Talen
nl

Voor deze firma is tot op heden geen beoordeling. Vertel ons over uw ervaringen met dit bedrijf!

Soortgelijke aanbieders in de omgeving

Hooilandseweg, 9983 PG Roodeschool
Hooilandseweg, 9983 PG Roodeschool
Hooilandseweg, 9983 PG Roodeschool
Hooilandseweg, 9983 PG Roodeschool

Fotos voor goudgewas

Plaats van goudgewas