Zo schiet je de beste GoPro filmpjes – 5 stappen

Wat is een betere manier om je avonturen te filmen dan met een GoPro camera? Dat wil zeggen, als je weet hoe je dit het beste kunt doen. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden om zo je avonturen écht van het scherm te laten spatten. Of je nu gaat voor een prachtige slow motion shot, een wonderlijke time laps of gewoon een flink potje actie, met een goede actie camera, zoals een GoPro camera is het mogelijk. We leggen je graag uit welke stappen je dient te nemen voor de beste shots.

  1. Check je hoek

Met een actie camera kun je vaak een wijd beeld opnemen, om zo zoveel mogelijk landschap en actie vast te kunnen leggen. Houd er wel rekening mee dat zo’n breed beeld kan zorgen voor vervorming. Kies voordat je begint te filmen met je Go Pro de juiste hoek uit, waarmee je het gewenste effect bereikt en je avonturen zo goed mogelijk vastlegt.

  1. Gebruik de Fisheye lens

Eén van de grote pluspunten van die wijde lens is dat je hem kunt gebruiken om prachtige fisheye beelden te schieten. De fisheye van je Go Pro camera is ook ideaal voor selfies – perfect zelfs. Je kunt met je Go Pro namelijk zorgen dat je zelf goed in beeld komt, maar tevens ook een flink stuk achtergrond meepakken. Hierbij is het handig op van een GoPole Grenade Grip gebruik te maken, aangezien je met de Fisheye feature ook niet te dichtbij de camera wilt komen, om te voorkomen dat het beeld lijkt op de achterkant van een lepel.

  1. Filter it

Gebruik een filter, niet het Instagram type, maar een filter waarmee je de kwaliteit van je beelden daadwerkelijk verbetert. Er zijn verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Zo kun je een rood filter gebruiken om onder water te filmen. Als je filmt in fel daglicht, zoals je doet wanneer je in de sneeuw filmt, dan kun je gebruik maken van een Neutral Density filter.

GoPro camera filmen hobby vakantie sport video

  1. Inspecteer je instellingen

De meeste instellingen kun je op auto laten staan, waardoor je camera de meeste beslissingen voor je maakt. Echter is het soms handig om wat aan de instellingen te rommelen wanneer je bijvoorbeeld filmt in een lichte ruimte of wanneer je de scherpte wat wilt bijstellen.

  1. Bevestig je Go Pro goed

Er zijn verschillende manieren om je camera te bevestigen, aan je auto, je fiets, surfboard en zelfs aan je hond. Zo kun je kiezen voor de GoPro Fets voor je hond tot speciale klemmen voor op petten, helmen en je stuur. Wees niet bang je camera wat extra vast te tapen om te voorkomen dat je hem onderweg verliest.

  1. Video editing

Nadat je de beelden geschoten hebt, dan is er nog genoeg werk aan de winkel. Misschien is het je gelukt om in één keer de perfecte film te schieten, maar in de meeste gevallen is er nog wel wat knip- en plakwerk. Er zijn verschillende gratis software waarmee je video’s kunt editen, zoals GoPro Studio.

Heb jij nog tips en tricks om de beste GoPro video’s te maken? Laat het ons weten in een reactie!

reisapps, Reizen, apps, smartphone, top 10, handig, telefoon, mobiel

Volg ons op onze sociale netwerken

Alle rechten voorbehouden © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2019