8 gezondheidsvoordelen van knoflook – knoflook als medicijn

Ben je gek op knoflook en gebruik jij ook het liefste knoflook in elke maaltijd? Laat je niet tegenhouden door een eventuele knoflookwalm, want knoflook is extreem goed voor je gezondheid. Knoflook kan de kans op hart- en vaatziektes verminderen en mogelijk je levensduur verlengen. Een goede reden om extra knoflook te gebruiken toch? In dit artikel vertellen we je graag welke 8 bijzondere gezondheidsvoordelen het eten van knoflook met zich meebrengt.

8 voordelen van knoflook

  1. Knoflook is erg voedzaam maar bevat weinig calorieën

Knoflook is rijk aan B6, vitamine C en mangaan, maar bevat weinig calorieën. Door knoflook te eten krijg je dus veel belangrijke voedingsstoffen en vitaminen binnen. Doordat de knoflook caloriearm is krijg je dus wel de belangrijke voedingsstoffen binnen, zonder dat je in gewicht toeneemt. Een voedzaam wondermiddel.

  1. Knoflook helpt tegen verkoudheid

Knoflook geeft het immuunsysteem een boost en helpt tegen verkoudheid. Er is aangetoond dat met een dagelijkse inname van knoflook gedurende 12 weken het aantal verkoudheden met 63% werd verminderde ten opzichte van een placebogroep. Ook de lengte van de verkoudheid werd gereduceerd met 70% bij de knoflookgroep. Zo duurde een verkoudheid bij de placebogroep gemiddeld 5 dagen en wat dit maar 1,5 dag bij de knoflookgroep.

knoflook gezond gezondheid health lichaam eten

  1. Bestanddelen van knoflook verlagen de bloeddruk

Er is aangetoond dat knoflook de bloeddruk kan verlagen. Het verlagen van de bloeddruk kan ervoor zorgen de kans op hartaanvallen en beroertes afneemt. Om de bloeddruk te kunnen verlagen dient er wel dagelijks een hoge dosis knoflook ingenomen te worden.

  1. Knoflook verbetert het cholestrol gehalte

Knoflook heeft een positief effect op cholesterol gehalte. Door het cholesterolgehalte te verbeteren kan de kans op hart- en vaatziektes afnemen.

  1. Knoflook bevat antioxidanten

Knoflook bevat bepaalde antioxidanten. Deze antioxidanten hebben een positieve invloed op de gezondheid. De antioxidanten kunnen namelijk helpen Alzheimer en Dementie te voorkomen of de kans hierop verlagen. De antioxidanten gaan het verouderingsproces tegen.

  1. Knoflook kan een levensverlengende werking hebben

Al is het bij de mensheid moeilijk aan te tonen dat knoflook daadwerkelijk een levensverlengende werking kan hebben, is dit gezien alle gezondheidsvoordelen en verlaagde risico’s wel zeer aannemelijk.

knoflook gezond gezondheid health lichaam eten

  1. Atletische prestaties kunnen verbeteren door knoflook

Knoflook werd als een van de eerste middelen dat gebruikt werk om sportprestaties te verbeteren. Het werd door onze voorouders al gebruikt om vermoeidheid tegen te gaan en de werkcapaciteit van werknemers te verbeteren. Ook werd het gebruik van knoflook geregistreerd tijdens de Olympische in het oude Griekenland. Knoflook kan je dus helpen je fitnessprestaties te verbeteren en langer energiek en krachtig te blijven.

  1. Knoflook is mogelijk goed voor de botten

Er zijn verschillende studies geweest die aan hebben getoond dat knoflook mogelijk een positief kan hebben op de botten. Dit zou verband houden met het positieve effect van knoflook op de oestrogeenlevels bij vrouwen. Om écht te kunnen concluderen dat knoflook goed is voor de botten is er echter meer onderzoek nodig.

Ben jij ook een groot fan van knoflook en ken jij nog een aantal gezondheidsvoordelen die het eten van knoflook met zich meebrengt?

Laat het ons weten en deel het in een reactie!

Gezonde en bijzondere voeding – voedsel dat je nog nooit gegeten hebt maar wel zou moeten

Volg ons op onze sociale netwerken

Alle rechten voorbehouden © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2019