7 accessoires voor je kat die je moet hebben! – alleen het beste voor je kattenvriend

Heb je een kat waar je ook helemaal gek op bent? Vast wel. Het is haast onmogelijk om niet helemaal verliefd te worden op je kat, ze binden ons dan ook zo om hun pootje. En ja, als je eenmaal gek bent op je kat, wil je natuurlijk ook alleen maar de beste en leukste accessoires voor je beestje kopen. Is dit bij jou ook het geval? Dan moet je zeker deze lijst met 7 accessoires voor je kat bekijken. Zo kun je mooi inspiratie opdoen.

1. Speeltunnel:

Veel katten zijn gek op de speeltunnel, zo kunnen ze er heerlijk mee spelen maar het ook gebruik als slaapplaats. Verder is het ook het ideale speeltje om in te schuilen en hier vanuit passerende katten en mensen aan te vallen.

2. Pet cam:

Ben je benieuwd naar wat je kat doet wanneer jij van huis bent? Dan biedt een pet cam de ideale oplossing. Zo kun je gemakkelijk vanaf je werk checken of alles wel goed gaat met je favoriete viervoeter. Er bestaan zelfs pet cam’s waarbij je zowel je kat kunt horen als dat je kat jou kan horen.

3. De uitklapbare reistas:

Je kat zal het misschien niet altijd even leuk vinden, maar tripjes naar de dierenarts horen er eenmaal bij. Dus aan jou als baasje om deze reisjes zo aangenaam mogelijk te maken. Een goede reistas kan hier al heel wat aan bijdragen, zo zijn er bijvoorbeeld uitklapbare reistassen waarin je kat meer ruimte om te bewegen heeft.

4. Krabspeelgoed:

Een kat krabt nou eenmaal en vaak hebben ze de neiging om dat te doen op jouw mooie bank of een ander dierbaar meubelstuk. Door het kopen van krabspeelgoed kan je dit proberen te voorkomen. Zo bestaan er “kattenbomen” waar je kattenvriend helemaal op en in kan klimmen, verder is het gemaakt van materiaal waar je kat lekker aan kan krabben.

5. Een speciaal kattenbed voor aan het raam:

Dit is misschien niet echt een “musthave” maar het is wel een mooie accessoire die je steeds meer terugziet en waar veel katten dol op zijn. Dit kattenbedje is een soort hangmat die je met zuignoppen vast maakt aan je raam. Zo kan je harige vriend heerlijk liggen loungen en naar de buitenwereld kijken. En eindeloos naar buiten staren, dat is toch iets waar veel katten dol op zijn.

6. De kattenborstel:

Veel katten vinden het heerlijk als je ze borstelt, een mooi moment om lekker te bonden met je kattenvriend. Er bestaan vele soorten kattenborstels, je kunt zelf kijken welke geschikt is voor het type vacht van je kat. Er bestaat zelfs een kattenborstel die vergelijkbaar is met een kattentong, dit zou ze dan het gevoel geven alsof een andere kat ze wast.

7. Een plantenbak met gras:

Kan je kat niet naar buiten? Dan is het toch wel heel fijn voor je kat als die toch iets kan ondervinden van de buitenwereld. Maak bijvoorbeeld een plantenbak waar je kat ongestoord in kan ravotten en in en aan mag zitten.

Wat is jouw ervaring met accessoires voor je kat? Waar is jouw kat dol op en waar kijkt je kat niet naar om?

Deel het met ons in een reactie. We zijn benieuwd!

kattenziektes katten huisdier ziekte dierenarts ongezond5 veelvoorkomende kattenziektes – hoe kan je ze voorkomen

Volg ons op onze sociale netwerken

Alle rechten voorbehouden © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2019