6 prachtige treinreizen – Niet te missen voor de echte treinliefhebbers

Houd je van het reizen per trein? Het rustgevende getuf door voorbij trekkende landschappen, stoppende op kleine stationnetjes van plekken waar je nog nooit van gehoord hebt. Het is zeker een mooie manier om een land goed te leren kennen buiten de toeristische trekpleisters om. Verder kun je vanuit de trein ook heerlijk naar buiten kijken en de passerende landschappen bewonderen. Klinkt dit als muziek in de oren? Bekijk dan zeker deze 6 prachtige treinreizen.

1. Glacier express van Zermatt naar St. Moritz, Zwitserland.

In deze bijzondere 7 uur durende treinrit kun je genieten van de majestueuze Alpen. Zo vervolgt de trein een route door 91 tunnels en over 291 bruggen. Naast deze bijzondere route, zijn de Zwitserse treinen ook om over naar huis te schrijven. Ze staan namelijk bekend om de kwaliteit en de punctualiteit. Dat is toch mooi meegenomen?

Treinreizen treinen trein reizen locomotief europa

2. Bergen lijn met Flåm Railway tussen Oslo en Bergen, via Flåm, Noorwegen.

Wat deze route zo bijzonder maakt is het adembenemende landschap, zo tuf je namelijk door een grillig berglandschap en de prachtige Hardangervidda Plateau heen naar het hoogste station van Noorwegen, Finse, op 1222 meter. Tussen Myrdal en Flåm reis je op de werelds steilste spoorlijn. Een bijzondere ervaring! De route is zo een 550 kilometer lang en duurt 9 uur.

3. Rocky Mountaineer, Canada.

Deze bijzondere route brengt je van Vancouver naar Calgary en volgt de 1885 Canadian Pacific trein route door West Canada en de prachtige Canadese Rockies. Tijdens de treinrit kun je genieten van een werkelijke wildernis: zwarte lava kliffen, diepe kloven, gletsjermeren en wilde rivieren. Een feest voor het oog!

4. Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, Colorado, Verenigde Staten.

De Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad is een erg bijzondere route die je meeneemt in een oude stoomtrein door de steile bergpassen heen tussen Durango en Silverton in Zuidwestelijk Colorado. Naast het prachtige uitzicht, is dit natuurlijk een ontzettend bijzondere treinrit gezien je in een trein van jaar 1882 reist. Een echte aanrader voor de treinliefhebber!

Treinreizen treinen trein reizen locomotief europa

5. Cinque Terre tussen Levanto en La Spezia, Italië.

Het is een korte rit van zo een 20 kilometer, maar dat maakt het niet minder bijzonder. Je volgt hier namelijk een ruige kustlijn waarin je 5 kleurrijke, landelijke dorpjes passeert. Tijdens deze bijzondere route kun je genieten van een uitzicht over diepe kliffen tegen een turquoise zee, verder passeer je ook wijn- en olijfgaarden. De regionale treinen stoppen op alle 5 de dorpjes. Houd je van wandelen? Wandel dan ook zeker over de paden tussen de dorpjes, zo kan je nog meer genieten van deze mooie kuststreek.

6. Hiram Bingham Orient-Express van Cusco naar Machu Picchu, Peru.

Deze treinrit verbindt 2 bijzondere plekken in Peru: de koloniale stad Cusco met de eeuwenoude Inca vestiging Machu Picchu. Dit zijn twee absolute must-see’s van Peru. Maar ook de treinrit is een echte ervaring, tijdens deze bijzondere route geniet je namelijk van het mooie uitzicht van de Urubamba rivier vallei.

Heb jij nog tips over mooie treinreizen? Laat het ons vooral weten in een reactie.

Geld besparen reizen vakantie buitenland reis zomerLow-budget op reis, de beste trucs om geld te besparen op vakantie

Volg ons op onze sociale netwerken

Alle rechten voorbehouden © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2019