5 slimme tips voor het hergebruiken van een T-shirt

Het is soms lastig kleding weg te gooien. Kasten raken overvol en de stapels shirtjes torenhoog. Je kunt je van de helft van de shirtjes niet meer herinneren wanneer je deze voor het laatst gedragen hebt, maar toch kun je het niet over je hart verkrijgen er afstand van te doen. Waarom zou je als er genoeg manieren zijn om je T-shirt her te gebruiken? Een T-shirt is vaak gemaakt van een stevige stof die fijn aanvoelt en is daarmee geschikt voor oneindig veel doeleinden. Ook kun je T-shirt eenvoudig restylen, waardoor een T-shirt ineens weer voelt (en eruit ziet) als nieuw. Wij geven je graag onze favoriete tips om je T-shirt te hergebruiken, zodat je nooit afstand hoeft te doen van je favoriete shirts.

  1. Van shirt naar hemdje

Maak van je favoriete T-shirt een hemdje. Knip eenvoudig de mouwtjes af of haal het naadje los om de mouwtjes te verwijderen. Draag je shirt als stoer hemd of maak er een elegante top van en knoop een riempje op je middel.

t-shirt creatief diy knutselen oud kussen

  1. Een top met open rug

Verander de look van je T-shirt compleet door de achterkant van je shirt in te knippen. Zo kun je bijvoorbeeld horizontale dunne strookjes knippen, waarbij je zorgt dat deze vast blijven zitten aan de linker- en rechterkant van je T-shirt. Ook kun je de strook stof die je wervelkolom bedekt één geheel houden en dan zowel aan de linker- als rechterkant kleinere stukken stof inknippen.

  1. Een T-shirt tas

Vouw je T-shirt binnenstebuiten en sla de onderkant om, net als de mouwtjes. Naai de omgeslagen stof dicht. Knip de hals in tot aan het gedeelte waar je de stof van de mouwtjes hebt dichtgenaaid en sla daar de stof naar binnen of knip het af. Gebruik een lint of een ander stuk stof om tashengsels van te maken.

t-shirt creatief diy knutselen oud kussen

  1. Een kussensloop

Maak van je favoriete T-shirt een heerlijk zachte kussensloop. Zoek bij voorbaat een kussen dat past bij de afmetingen van je T-shirt. Keer je shirt binnenstebuiten en naai de onderkant van je shirt dicht. Knip de mouwtjes af en naai de stof dicht. Knip de hals in tot waar eerder de mouwtjes zaten. Knip één kant van de hals af en stik dit stukje om, voor een mooi afgewerkte kussensloop. Bevestig knoopjes op het punt tot waar de bord van het T-shirt reikt wanneer je deze omslaat. Knip kleine gaatjes in de bord zodat je de knoopjes kunt vastmaken.

  1. Haarbanden

Simpel, leuk en stylisch. Knip je T-shirt horizontaal in stroken, zodat er grote banden ontstaan. Knip de band door en leg de band binnenstebuiten neer. Naai de beide horizontale zijden vast en keer de stof weer binnenstebuiten (dus buitenste binnen eigenlijk). Steek de al dichtgenaaide korte kant in de open korte kant. Vouw het randje van de nog open kant naar binnen en naai nu de open kant aan de korte dichte kant, voor een mooi afgewerkte haarband.

Heb jij nog tips om oude T-shirts of andere kleding te restylen of hergebruiken? Laat het ons weten in een reactie!

hipster baard hip platen stijl

24 tekens dat je een hipster bent

Volg ons op onze sociale netwerken

Alle rechten voorbehouden © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2019