5 gratis apps om een taal te leren – verbreed je talenkennis

Wil jij je een nieuwe taal eigen maken, maar heb je niet de tijd of het geld voor een intensieve talencursus? Geen nood, met deze 5 apps maak je je binnen no-time verstaanbaar in een nieuw taal. De apps zijn gratis en eenvoudig te gebruiken. Ideaal voor onderweg, leuk als ontspanning en ook geschikt als intensievere taaltraining.

1 Duolingo

Duolingo helpt je spelenderwijs een taal te leren. De app kan erg verslavend zijn en helpt je met de motiverende Duolingo uil door de verschillende levels heen. Je kunt heel eenvoudig beginnen en hebt niet eens een account nodig.

Laat zien wat je al kunt en sla een aantal levels over om op jouw niveau verder te gaan. Ben je nog een beginner? Start dan gewoon bij niveau één en maak je eerst de basics eigen.

Duolingo helpt je met spraakberichten, luister- en grammaticaoefeningen je de taal eigen te maken. Ben je niet in de gelegenheid om berichten in te spreken, dan geef je aan welke oefeningen op dat moment jouw voorkeur genieten.

Alle werkwoordsvormen, grammatica en een groot aantal woorden komen gaandeweg bij Duolingo aan bod. Hierdoor krijg leer je niet alleen woordjes en regeltjes, maar krijg je de juiste inzichten die je nodig hebt om je de taal écht eigen te maken.

taal leren telefoon mobiel smartphone spraak

2 Memrise

Ook memrise is een gratis taalapp. De app is makkelijk te gebruiken – ook offline – en helpt je uiteenlopende talen te leren. Je kunt eenvoudig beginnen of direct een aantal lessen overslaan en op een hoger niveau beginnen.

Woorden worden in verschillende zinnen gezet met woorden die enigszins hetzelfde klinken als woorden uit je moedertaal. Memrise mixt ook verschillende vertalingen, zodat je direct je woordenschat vergroot en synoniemen leert.

3 Busuu

Busuu biedt je een app die erg makkelijk te gebruiken is. Je kunt zelf bepalen op welk niveau je wilt beginnen. Zo kun je heel efficiënt een taal leren en precies die dingen oefenen waar je moeite mee hebt.

Busuu maakt het ook mogelijk snel woorden in context te plaatsen, voor bijvoorbeeld taalleerlingen die zich al omringen met personen die de desbetreffende taal spreken. De applicatie leert je woorden en zinsdelen, zowel los als binnen een context. Stap voor stap helpt de app je d.m.v. quizzes naar een hoger niveau.

taal leren telefoon mobiel smartphone spraak

4 AccellaStudy Essential App

Bij AccellaStudy verschilt de app per taal. Alle applicaties zijn echter even eenvoudig te gebruiken, ook offline. Er worden verschillende methodes gebruikt in deze app, zoals kaarten, audio quizzes, herhaling en meer. Ook kun je de app handsfree gebruiken en hoef je tijdens het gebruik niet eens op de app te kijken. Ideaal voor tijdens het autorijden dus ook.

Een ander groot voordeel van de app is dat je zelf je programma kunt samenstellen. Je bepaalt dus zelf waar je je het meest op focust. Wil je je taalkennis verbreden binnen een bepaald gebied? Je kunt dan eenvoudig een aantal thema’s en woorden samenstellen.

5 24/7 Tutor Apps

Het idee achter de 24/7 Tutor app is dat je altijd een taaltutor bij je hebt, handig op je mobiel. Je kunt enorm veel verschillende talen leren met deze app. Ook bij deze app kun je verschillende onderwerpen kiezen, zodat je je kunt focussen op die thema’s die voor jou van belang zijn.

Welke taal app is jouw favoriet? Heb jij nog tips voor een goede en gratis app om een taal te leren? Deel het met ons in een reactie!

Senioren hulp gadgets zelfverzorgen thuis familie gevaar alarm telefoon mobiel5 Handige en levensreddende gadgets voor senioren

Volg ons op onze sociale netwerken

Alle rechten voorbehouden © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2019