5 goedkope en creatieve manieren om je muren te schilderen – Een unieke look voor je muren

Ben je toe aan een make-over van je woning? Je kan dan met je meubels gaan schuiven of nieuwe accessoires gaan aanschaffen. Maar mocht je toch echt voor een geheel nieuwe look willen gaan, dan is het schilderen van je muren toch wel echt de beste optie. Een nieuw kleurtje is natuurlijk altijd leuk, maar het kan nóg unieker. Ben je benieuwd? Bekijk dan zeker deze 5 goedkope en creatieve manieren om je muren te schilderen.

1. Creëer een mooi patroon door middel van sjablonen:

Wanneer je een repeterend patroon wilt over een deel van de muur of zelf over de gehele muur, biedt een sjabloon de ideale oplossing. Zo kan je er voor zorgen dat je een prachtig, gelijkmatig patroon krijgt. Verf de ondergrond van je muur in de gewenste  kleur, wanneer deze droog is, plaats je het sjabloon tegen de muur en verf je dit weer in een andere kleur. Er bestaan vele patronen waar je uit kan kiezen, daardoor is er voor ieder wel wat wils!

2. Maak met afplaktape een diamant patroon:

Het creëren van een diamant patroon doe je gemakkelijk door middel van afplaktape. Je plaats de tape hiervoor in vooraf afgemeten diagonale lijnen over de muur, daarna schilder je gewoonweg de gehele muur. Wanneer de verf droog is, kun je de tape verwijderen. Het is een leuk patroon voor een kinderkamer, maar het kan ook een verfijnde, volwassen look creëren wanneer je kleuren gebruikt met een licht contrast.

3. Creëer een schaakbordpatroon door middel van afplaktape:

Het schaakbordpatroon is minder speels en subtiel dan het diamanten patroon, maar het kan juist ontzettend goed werken in een kamer met een moderne of industriële look. Het is geen ingewikkelde techniek maar het vraagt wel om nauwkeurige afmetingen en plaatsing van de tape. Daarna schilder je net als bij het diamanten patroon de gehele muur, over de tape heen. Met subtiele kleuren creëer je zo een verfijnde look. Wil je juist een dramatische look? Kies dan voor kleuren die sterk van elkaar verschillen.

shilderen woning huis creatief verf verven

4. Gebruik metallic-verf voor een bijzonder effect:

Zijn patronen niet je ding maar wil je wel graag een speciale look creëren voor je woning? Dan kan metallic-verf echt de ideale oplossing bieden, je geeft je muur zo een dramatische en glamoureuze uitstraling. Voor een meer subtiele look kan je er voor kiezen om alleen één klein deel in je kamer hiermee te verven, dit creëert dan een mooi contrast met de andere muren.

5. Creëer een stippenpatroon door middel van vinyl stickers:

Heb je geen zin om te verven? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor het gebruik van vinyl stickers. Ronde vinyl stickers werken ideaal voor het creëren van een leuk stippenpatroon. Dit is een ontzettend makkelijke manier om een speels effect te creëren en is daardoor ideaal voor een kinder- of tienerkamer.

Door middel van sjablonen, afplaktape of vinyl stickers kan je dus ontzettend leuke, creatieve effecten creëren voor op je muren. Dit is toch net wat bijzonderder dan gewoon de muur schilderen in een ander kleurtje.

Heb jij nog tips over hoe je je muren kan beschilderen op een goedkope en creatieve manier? Deel het met ons in een reactie.

fotolijst ophangen muur foto fotografie schilderiijZo hang je een fotolijst of schilderij op

Volg ons op onze sociale netwerken

Alle rechten voorbehouden © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2019