Top 200 steden  |  
(Tot nu toe geen beoordelingen)

Openingstijden

Maandag
08:30 17:00
Dinsdag
08:30 17:00
Woensdag
08:30 17:00
Donderdag
08:30 13:00
Vrijdag
08:30 13:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Dinsdag: na persoonlijke afspraak

Beschrijving van Acupunctuurpraktijk ONG

Welkom op de website van Acupunctuurarts Praktijk ONG ,de praktijk voor Oosterse Natuurlijke Geneeswijzen
Acupunctuur stimuleert de eigen natuurlijke levenskracht van het lichaam ,waardoor de strijd tussen ziekmakende oorzaak en afweerkracht gunstig wordt beinvloed. In de Traditionele Chinese Geneeskunde ( TCG ) gaat men er van uit, dat ziekten ontstaan wanneer de Qi , de natuurlijke levenskracht, niet harmonieus kan stromen en er stagnaties, tekorten (deficienties) of excessen ontstaan.Door het prikken van bepaalde punten op de meridianen kan men dit corrigeren.De meridianen zijn enigszins te vergelijken met de geografische meridianen, ze zijn niet zichtbaar maar je kunt er wel mee werken, het zijn denkschemas. De medische acupunctuur, ontstaan in de twintigste eeuw, heeft aangetoond dat de werking van acupunctuur berust op het prikkelen van zenuwen en dus neurologisch is te verklaren. .Een groot deel van de acupunctuurpunten uit de TCG kon hierdoor bevestigd worden.
Vrij algemeen bekend is de gunstige werking van acupunctuur bij pijn ,minder bekend is dit bij prikkelbare darm,
slaapproblemen,stress ,burn-out,overgangsklachten enz. enz.
Ook in de preventie kan acupunctuur belangrijk zijn, het verhoogt de weerstand, heeft een ontspannend effect en stimuleert de levenslust.
Een volledige lijst van indicaties vindt U op de website.
In deze praktijk behandel ik patienten met een combinatie van traditionele chinese en medische acupunctuur.,zonodig aangevuld met oor-,schedel-acupunctuur.of electro-stimulatie..
Bij chronische aandoeningen wordt meestal begonnen met een behandeling per week, bij goede reactie wordt de behandeling daarna afgebouwd.Bij acute aandoeningen is het vaak beter te beginnen met 2 behandelingen per week
Mijn naam is Joachim van Gendt ,ik heb ruime ervaring in de reguliere geneeskunde en de acupunctuur.
Betaalmogelijkheden
Bank/Giro Overschrijving, Cash, Invoice, PIN
Lidmaatschappen
NAAV,Biamed, WAVAN (Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland), NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging)
Talen
nl

Voor deze firma is tot op heden geen beoordeling. Vertel ons over uw ervaringen met dit bedrijf!

Soortgelijke aanbieders in de omgeving


Plaats van Acupunctuurpraktijk ONG