Gilde Utrecht

Nu gesloten
Morgen geopend

(Geen beoordelingen beschikbaar)

Kontaktdaten

Telefoonnummer
0302343252
E-mail adres
sigrid.hjelmevoll@gildeutrecht.nl

Zoekbegrippen

Bedrijven Particulieren Stichting Begane Grond Vrijwilligersorganisatie Stadswandelingen Taalondersteuning Nederlands Kennisdelen Maatwerk Mogelijk Verenigingen

Openingstijden

Maandag
14:00 16:00
Dinsdag
14:00 16:00
Woensdag
14:00 16:00
Donderdag
14:00 16:00
Vrijdag
14:00 16:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Bedrijfsomschrijving

Gilde Utrecht is een vrijwilligersorganisatie voor en van mensen van 45 jaar en ouder.
Een groep van 45 rondleiders verzorgen rondleidingen rondom verschillende thema's. In de stad kunt u zich laten verrassen door hofjes, cameren, bouwstijlen als romaans of gotisch, jugendstil en de vele neostijlen, uiteraard de kerken, voormalige kloosters en hun kloostertuinen, beelden en stadsparken, sociale woningbouw, stadskastelen, de middeleeuwse werven of het nieuwe stadshart, waarvan de eerste fases inmiddels gerealiseerd zijn.
Wij hebben een grote groep van 100 taalvrijwilligers die anderstaligen ondersteunen met conversatie Nederlands. Er zijn diverse lesgroepen voor laaggeletterden in de bibliotheken en circa 25 vrijwilligers bieden een vreemde taal bijvoorbeeld Engels of Frans, aan.
Daarnaast zijn er circa 15 mensen die adviezen op maat geven en nog een groep die verschillende leuke cursussen aanbieden. In ons pakket hebben wij momenteel Architectuurcursus I en II, en Leer mij Utrecht kennen en Leer mij Utrecht beter kennen.
Zesmaal per jaar bieden wij een Gildecafé aan met een lezing rondom een veelal historisch thema uit de stad Utrecht en worden tweemaal per week een Internetcafé bij het Bartholomeus Gasthuis aangeboden.

Beoordeel Gilde Utrecht

* Verplichte velden
Letzte Aktualisierung: 08.09.2015 14:25
Deze website maakt gebruik van cookies zodat u het meeste kan halen uit de ervaring op onze website. Meer informatie